nieuws

Pronk vraagt uitstel van streekplan

bouwbreed

den haag – Minister Pronk (Ruimtelijke Ordening) heeft de provincie Zuid-Holland gevraagd het nieuwe streekplan nog even niet vast te stellen. Aanleiding is de discussie in het kabinet over de Hoeksche Waard. Pronk is het nog steeds niet met zijn collega’s Jorritsma (Economische Zaken) en Apotheker (Landbouw) eens of er ruimte moet komen voor een bedrijventerrein en voor glastuinbouw.

Zuid-Holland heeft het streekplan aanstaande vrijdag op de agenda van Provinciale Staten staan. GS voelt er niets voor aan het verzoek van Pronk gehoor te geven. Volgens GS is de noodzaak van het bedrijventerrein (in de Hoeksche Waard) en nieuwe ruimte voor de glastuinbouw (bij Cromstrijen) voldoende aangetoond.

Pronk, Jorritsma en Apotheker discussieren al geruime tijd over de Hoeksche Waard. Zij hebben het Nederlands Economisch Instituut en het Landbouw-Economisch Instituut onderzoek laten doen. Dat is klaar. Volgens een woordvoerder van Pronk zal het vermoedelijk nog enkele weken duren voordat het kabinet de knoop doorhakt.

Na vaststelling van het streekplan krijgt iedereen nog ruim de gelegenheid bezwaar te maken.

Reageer op dit artikel