nieuws

Plan voor meer bij Groningen afgekraakt

bouwbreed Premium

groningen – Het college van Gedeputeerde Staten van Groningen heeft met verbazing kennis genomen van plannen om een enorm meer aan te leggen tussen de stad Groningen en het Schildmeer. Honderden hectaren landbouwgrond zouden dan onder water komen te staan ten behoeve van de recreatie, natuurontwikkeling en woningbouw.

Dit zogenaamde Woldmeer zou volgens de initiatiefnemers ook kunnen dienen als natuurlijk bekken dat gebruikt kan worden als opvang van overtollig regenwater. Bovendien zou het de provincie Groningen ‘nieuwe economische impulsen’ kunnen bieden. De plannen zijn onder meer afkomstig van ondernemer H. Koop uit Tjuchem en de vroegere wethouder Y. Gietema van Groningen.

Al in 1993 boden de twee hun plannen aan het provinciebestuur aan. Maar de provincie schoof ze terzijde. Het Groningse college van GS snapt dan ook niet waarom de initiatiefnemers zes jaar na dato opnieuw met hun plan op de proppen komen. “We waarderen het ten zeerste als mensen hart voor de provincie Groningen hebben. Maar dit plan is oud en volkomen achterhaald. Het is een mooie fantasie. Meer niet. We hebben compleet andere plannen voor het gebied ontwikkeld”, zegt gedeputeerde M. de Meijer. (anp)

Reageer op dit artikel