nieuws

Overslagterminal koopt eerste SMV

bouwbreed Premium

Het Rotterdamse overslagbedrijf Rail Terminal Born is de eerste gebruiker in Nederland van een reach stacker van de Zweedse fabrikant SMV. Deze fabrikant wordt in Nederland vertegenwoordigd door Zwaans BV uit Gorinchem.

Rail Terminal Born, dochter van de Waalhaven-groep, heeft gekozen voor het type sc 4527 4-CA. De hijscapaciteit is 45 ton, tot 4 containers hoog en de machine is uitgerust met een gecombineerde spreader voor zowel containers als trailers. Mast en spreader worden door een joystick bediend. De cabine is hydraulisch verschuifbaar, waardoor het zicht optimaal is. De machine is voorzien van een elektronische overbelastingsbeveiliging. De SMV reach stacker is uitgerust met een motor van Scania van 244 kW.

SMV is in 1947 opgericht en leidde de laatste jaren voor 1994 een zieltogend bestaan. Daarna kwam een kapitaalsinjectie, een uitbreiding van de productiefaciliteiten en nieuwe management- en engineeringteams. De zestig medewerkers van SMV produceren nu 225 units per jaar.

Zwaans BV, Gorinchem, tel.: (018) 653333.

De eerste SMV in Nederland, bij het overslagbedrijf Rail Terminal Born.

Reageer op dit artikel