nieuws

Oude zuivelfabriek wijkt voor woningen

bouwbreed

oosterzee – De Duitse ondernemer Klaus Hinzmann, directeur van het bedrijf Klaurich BV in Oosterzee, wil op het terrein van de oude zuivelfabriek in deze plaats 35 woningen en een jachthaven realiseren. De provincie Friesland en de gemeente Lemsterland hebben daarvoor f 0,5 miljoen ter beschikking gesteld.

De voormalige zuivelfabriek staat al jaren leeg en er gebeurde niets met het terrein. Dat is de inwoners van Oosterzee een doorn in het oog. Hinzmann, eigenaar van de grond waarop de fabriek staat, presenteerde onlangs echter de plannen voor de woningbouw en de jachthaven.

De gemeente besloot daarop een subsidie-aanvraag in het kader van stads- en dorpsvernieuwing bij de provincie in te dienen. De subsidie geldt alleen voor de plannen voor de bouw van de woningen.

De sloop van de fabriek start naar verwachting nog dit jaar. Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw van de woningen begint. Er volgt nog een inspraakronde waarin de omwonenden hun eventuele bezwaren kunnen uiten.

Reageer op dit artikel