nieuws

Ophogingssysteem voor galerijvloeren

bouwbreed Premium

De bedrijven Blauwplaat en Van Wijhe Verf hebben een licht ophogingssysteem ontwikkeld voor galerij- en balkonvloeren. Het systeem weegt maximaal 20 kilo per vierkante meter, is geluiddempend en antislip. In de praktijk is het systeem toegepast bij een flatgebouw in Almelo, waar de vloer 13 centimeter moest worden opgehoogd.

Het ophogingssysteem is tot stand gekomen door twee in de praktijk beproefde technieken samen te voegen. De basis wordt gevormd door Styrion-panelen van Blauwplaat. Deze vochtbestendige polystyreenplaten zijn voorzien van een minerale druklaag. De panelen zijn in verschillende dikten en formaten verkrijgbaar.

Na het leggen van de platen worden de randen afgewerkt met een oplosmiddelvrije, sneldrogende gietmortel van Wijzonol. Over de totale oppervlakte komt vervolgens een laag coating van Wijzopox, waarin ter versteviging een glasmat is aangebracht. Daarop komt een slijt- en slipvaste afwerklaag. Goten en instappen naar de woningen zijn van roestvaststaal.

Van Wijhe Verf, Zwolle, tel.: (038) 4291100.

Reageer op dit artikel