nieuws

Ook lage huren op Chassepark Breda

bouwbreed

breda – De Bredase corporatie Woonstichting St. Joseph realiseert op het Chasseterrein honderd sociale huurwoningen. De corporatie is hierover met Chasse CV, een combinatie van Wilma en Proper Stok, tot overeenstemming gekomen.

Volgens de corporatie is het een dubbeltje op zijn kant geweest dat de goedkope huurwoningen er toch komen. De huurprijs schommelt rond de 790 gulden per maand. “De realisatie van de sociale huurwoningen met deze huur heeft onder druk gestaan, gezien de hoge kosten die gepaard gaan met het bouwen op een binnenstadslocatie”, verklaren betrokkenen over het plan.

Het Chasseterrein in de binnenstad van Breda ondergaat de komende drie jaar een ware metamorfose. Op basis van het stedenbouwkundig plan van het Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas wordt het voormalige kazerneterrein met 650 woningen bebouwd. Het plan van Koolhaas behelst acht verschillende woonclusters gemaakt door acht architecten. Het park moet de sfeer van een campus gaan uitademen. De huurwoningen van St.Joseph komen in het plan Carre komen middenin de campus. Behalve de honderd huurwoningen komen hier veertig koopwoningen, ongeveer vijfhonderd vierkante meter semi-commerciele ruimten en een ondergrondse parkeergarage.

Speels

“Het ontwerp voor het Carre is toegespitst op de doelgroep senioren. Het wordt een speels gebouw en biedt van alle kanten een andere aanblik. De vierkante vorm met verschillende bouwhoogten omsluit een groot tuinlandschap als binnenhof, dat overdag vrij toegankelijk is”, zo vermeldt de toelichting.

Met de bouw van het Carre wordt naar verwachting in oktober van dit jaar begonnen. Met de bouw van de cluster Singelwoningen is al begonnen. Wethouder Van Beusekom heeft voor dit appartementencomplex vrijdag de eerste paal geslagen. Hiermee werd officieel het startsein voor het prestigieuze project gegeven.

Voor het project bestaat zeer grote belangstelling. Vooral de huizen van een half miljoen gulden of meer vinden gretig aftrek bij de consument.

Reageer op dit artikel