nieuws

Onderzoek naar stalen tunnel Sneek

bouwbreed Premium

leeuwarden – Gedeputeerde Staten van Friesland, de provincie die bij voorkeur Fryslan wil worden genoemd, stellen een bedrag van 100.000 gulden beschikbaar voor de haalbaarheidsstudie naar een stalen tunnel. Deze zou moeten komen onder de Houkesloot in de Oostelijke Stadsrondweg in Sneek.

Bovendien zullen zij de haalbaarheidsstudie voordragen voor een bijdrage van 135.000 gulden uit een fonds voor stimulering van ontwikkelingen in het noorden van het land. De Oostelijke Stadsrondweg, onderdeel van het plan ‘Wateras Sneek eo’, kruist het water van de Houkesloot.

Sneek wil met de studie de mogelijkheden verder laten onderzoeken voor het aanleggen van een stalen tunnel in plaats van een betonnen aquaduct. Naar verwachting is een stalen tunnel veel goedkoper dan een betonnen aquaduct en in kwaliteit gelijkwaardig.

Haalbaarheidsstudie moet duidelijkheid geven over zowel de technische als de financiele mogelijkheden. Daarnaast moeten in de studie aan de orde komen: de verkeersveiligheid, de beleving van de gebruiker (claustrofobie), de luchtweerstand in de tunnel, de brandveiligheid en de duurzaamheid. Speciale interesse van Gedeputeerde Staten gaat uit naar de onderhoudskosten van een stalen tunnel.

Het ligt in de bedoeling van Sneek de haalbaarheidsstudie deze maand nog te beginnen. Naar het zich nu laat aanzien zullen de eerste resultaten eind mei dit jaar nog bekend kunnen worden gemaakt.

Reageer op dit artikel