nieuws

Miljoeneninjectie nieuw hart Maastricht

bouwbreed

maastricht – De Markt, het hart van Maastricht, gaat voor de uitvoering van het 233 miljoen gulden kostende Markt/Maasproject, vanaf 2000 tot 2004 op de schop. Op het totale plan is een tekort van 25 miljoen gulden. Maastricht verwacht dat Rijk en provincie bijspringen.

Het stedenbouwkundige plan, ontworpen door architect Jo Coenen en de dienst Stadsontwikkeling en Grondzaken, heeft fiat van B en W en wordt voor een definitief besluit aan de gemeenteraad voorgelegd.

Belangrijke onderdelen zijn: sluiten van de Marktwand door woon/winkelbebouwing, nieuwbouw van de stadskantoren, aanleg van een ondergrondse parking en een passage met winkeltjes, hoogwaardige woonbebouwing. Boven de nieuwe winkels komen appartementen. Een supermarkt is gepland en mogelijke vestiging van de Bijenkorf.

Voetgangers en fietsverkeer krijgen een prominente plaats in de binnenstad. De infrastructuur wordt ingrijpend gewijzigd. Aan de zijde van de Maas wordt het nieuwe Maasplein aangelegd. De Wilhelminabrug moet straks op het plein uitkomen. De Maasboulevard wordt deels ondertunneld.

Het Markt/Maasproject is een publiek-private samenwerking tussen gemeente, MBO-Ruyters en ING Vastgoed belegging. Aanbesteding geschiedt volgens de Europese regelgeving.

Reageer op dit artikel