nieuws

Miljarden voor beter Brits spoor

bouwbreed Premium

londen – Groot-Brittannie maakt ernst met de verbetering van zijn spoorwegnet. Railtrack, de beheerder van het grootste deel van het Britse net, maakte afgelopen week bekend er de komende tien jaar 89 miljard gulden in te steken.

De investeringen zijn onder druk van de overheid en de treinmaatschappijen flink opgetrokken, maar er is alweer kritiek dat het niet genoeg is. De nadruk in de plannen ligt op de verbetering van de lijn Londen-Edinburgh en de verbindingen naar de vliegvelden bij Manchester en Birmingham.

Railtrack gaat in de plannen uit van een groei van het passagiersvervoer met 30 procent en van een verdubbeling van het vrachtvervoer in de komende tien jaar. Een groot aantal stations zal worden gemoderniseerd en een dertigtal knooppunten zal worden gestroomlijnd (anp).

Reageer op dit artikel