nieuws

Management koopt Vaessen Algemeen Bouwbedrijf

bouwbreed Premium

raamsdonksveer – Vaessen Algemeen Bouwbedrijf in Raamsdonksveer is na een ‘management buy out’ (mbo) in handen gekomen van het management.

Dat blijkt uit gezamenlijk advertenties van het bedrijf en de verkopende participatiemaatschappijen Alpinvest en Parnib Holding.

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf is nu voor honderd procent in handen van Vaessen Management BV, waarin algemeen directeur ir. Haagmans een belang heeft van 41procent.

De rest van de aandelen is in handen van een manager van Vaessen en twee externe partijen.

Alpinvest en Parnib hadden sinds vijf jaar 85 procent van de aandelen in handen. Het overige kapitaal was in bezit van de directieleden Haagmans en Van den Hout. Laatstgenoemde heeft met de mbo het bedrijf verlaten en zijn aandeel verkocht.

Logisch

‘De mbo is een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf’, verzekert Haagmans. ‘Participatiemaatschappijen blijven nooit langer dan vijf tot zeven jaar in een bedrijf zitten. Wij hebben het initiatief nu weer naar onszelf getrokken.’ Vaessen is gespecialiseerd in het op turn key-basis realiseren van overheidsgebouwen, zoals sporthallen, zwembaden en brandweerkazernes.

Daarnaast bouwt Vaessen ook steeds meer ontspanningsprojecten voor de particuliere sector. Behalve bouwen, financiert en exploiteert het bedrijf ook deze projecten. De aannemer telt op dit moment negentig medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van vijftig miljoen gulden. De onderneming is ‘voldoende winstgevend’, aldus Haagmans.

Vaessen had aanvankelijk plannen de Belgische markt te betreden, maar heeft deze nu laten varen. ‘Met onze projecten zitten we in een kwaliteitskopersmarkt terwijl Belgie een prijskopersmarkt is. Daarom blijven we ons richten op de Nederlandse markt. Die heeft in onze visie nog voldoende potentie.’

Reageer op dit artikel