nieuws

Leverancier glaspanelen leest tekening ondersteboven

bouwbreed Premium

uden – De opening van modehuis van Hout-Brox in Uden loopt weken vertraging op door een blunder van een Belgische glasleverancier.

De glaszetter leverde deze week 144 ellipsvormige glasplaten voor de vide rond de trap. Doordat een medewerker van het Belgische bedrijf de bouwtekening ondersteboven heeft gelezen, zijn de platen volstrekt onbruikbaar.

“Toen de glaszetters de platen deze week uitpakten, bleek tot onze verbijstering dat alle glaspanelen verkeerd om zijn gemaakt”, zegt woordvoerder Jan Jans van Hout-Brox. “Van de leverancier heb ik begrepen dat zij de werktekening verkeerd om hebben gelezen.” De schadepost bedraagt volgens Jans ruim 200.000 gulden.

Hoewel hij de naam van het Belgische bedrijf niet wil noemen, gaat het volgens de woordvoerder om een grote, gerenommeerde glaszetter, die in heel Europa actief is. De glasleverancier heeft beloofd zo snel mogelijk nieuwe glasplaten te leveren. De kosten neemt hij voor eigen rekening.

Zonder glaspanelen kan Hout-Brox niet open volgens de planning, eind deze maand. “Absoluut niet. Dat heeft vooral met veiligheidseisen te maken: anders kun je van de vijfde verdieping 23 meter naar beneden vallen.” Een paar houten platen tegen de balustrade timmeren, is volgens hem ook geen optie. “Dat doe je niet als je ruim 25 miljoen gulden hebt geinvesteerd en alles er piekfijn uit moet zien.”

Vorig jaar januari brandde het modehuis tot de grond toe af. Architect Bonnemayer uit Uden ontwierp een nieuw winkelpand van vijf etages hoog, dat sinds september door aannemers Muller Bouw uit Oss en Wagemakers Bouwbedrijf uit Uden wordt gebouwd. “De afgelopen tijd hebben we met 240 man gewerkt om de openingsdatum te halen”, zegt Jans zuur. Volgens hem wordt nog bekeken of de schade van het uitstel, wordt verhaald op de glasleverancier.

Reageer op dit artikel