nieuws

‘Kunstig’ toilet annex kiosk

bouwbreed

groningen – Zeer binnenkort begint aan de Grote Markt in Groningen de nieuwbouw van een bijzondere combinatie van openbaar toilet en kiosk. B en W van Groningen hebben deze week het definitieve ontwerp van het bijzondere bouwwerk gepresenteerd.

Het mini-complex, dat werd vormgegeven door het Rotterdamse bureau E.E.A. Erick van Egeraat Associated Architects, gaat een half miljoen gulden kosten.

Het kioskgedeelte vervangt de huidige kiosk aan de zuidoostzijde. De exploitant verhuist mee naar de nieuwe locatie. Het toiletgedeelte wordt geheel in glas opgetrokken en zal geheel automatisch en zelfreinigend functioneren en bovendien geschikt zijn voor rolstoelers. Met de bouw van het bouwwerk hoopt de gemeente tevens het chronisch tekort aan openbare toiletten te bestrijden. Bron van zorg is nog wel de grote hoeveelheid glas in de nabijheid van het uitgaanscentrum, waar regelmatig een ruitje sneuvelt.

Reageer op dit artikel