nieuws

Kennis dealer van kranen van Effer

bouwbreed Premium

Kennis Machinefabriek is benoemd tot importeur van vaste kranen van 1,5 tot 30 ton/m van Effer, een van grootste kranenfabrikanten ter wereld.

Kennis produceert behalve verrijdbare ook vaste kranen. Er zijn nu dertien verschillende modellen, waarbij elke kraan een bepaald bereik heeft in ton per meter.

Effer heeft een bijzonder type in het assortiment: de close-last-kraan (cl). De bovenste knikarm van deze kraan kan worden teruggetrokken, waardoor de last van zeer dichtbij kan worden getild. De cl-kraan is geschikt voor bijvoorbeeld het tillen van glasbakken en milieuboxen, maar ook voor montage- en bergingswerk in de bouw.

Kennis heeft twee klemmen ontwikkeld met een lichtgewicht, inspelend op de trend om het eigen gewicht van het transportmateriaal terug te brengen. De nieuw ontwikkelde 1-cilinder-klem heeft een eigen gewicht van 290 kilo en een pakketgewicht van twee ton. De klem is effectief inzetbaar voorpakket met elementen, lijmblokken, straat- en trottoirtegels, stelcon- en dakplaten. Kennis heeft ook een 1-cilinderklem van 475 kilo en een pakketgewicht van vier ton.

De 2-cilinderklem van 600 kilo eigen gewicht en een pakketgewicht van zes ton heeft een lichter broertje: 420 kilo eigen gewicht en een pakketgewicht van 5 ton. Deze klemmen zijn bestemd voor gebruik aan een autolaadkraan. Zowel breedte als lengte zijn verstelbaar bij alle typen klemmen.

Verrijdbaar

Machinefabriek Kennis heeft speciaal voor de bouw een verrijdbare kraan ontwikkeld, die zowel horizontaal als verticaal bruikbaar is. Deze kraan, type R-36/80, kan deels als vrachtwagen, deels als kraanwagen worden gebruikt. De kraan kan niet alleen zichzelf, maar ook andere vrachtwagens lossen.

Horizontaal bezit de kraan een maximale lengte van 24,30 meter en verticaal 27,30 meter. De kraanvloerplaat is 30, 60, 120 of 180 centimeter breed. De kraan is voorzien van een hydraulisch knikverlengstuk. De basiskraan heeft een armlengte van 10 meter en een capaciteit van 36 ton per meter.

De onderneming heeft inmiddels een dealernetwerk opgezet dat uit drie erkende dealers bestaat en binnenkort wordt uitgebreid. De dealers monteren en installeren en doen ook service en onderhoud. In Nieuwegein is een centraal servicepunt.

Kennis Machinefabriek BV,

Budel, tel.: (0495) 431888.

De nieuwe verrijdbare kraan van kennis.

Reageer op dit artikel