nieuws

Kamervragen over wegkapen grond

bouwbreed

den haag – D66 Kamerleden Ravesteijn en Hoekema willen van minister Pronk opheldering over de aankoop van grond door ontwikkelaars in Epse-Noord. Cobouw berichtte dat projectontwikkelaars als lachende derde de grond opkochten, waar Deventer en Gorssel al enige tijd over ruzien.

De twee gemeenten betwisten elkaar een stuk grond, dat onderwerp is van grenscorrectie. Genoemde Kamerleden willen van de ministers Pronk en Peper van respectievelijk VROM en Binnenlandse Zaken weten of het mogelijk is de handel in grond tijdens de loop van de procedure aan strikte materiele en formele voorwaarden te binden.

D66 vraagt zich af welke maatregelen de ministers moeten treffen om dit soort ‘ongewenste ontwikkelingen’ tegen te gaan.

Reageer op dit artikel