nieuws

Kabinet wil greep krijgen op bouw installaties in Noordzee

bouwbreed

den haag – Het kabinet wil voorkomen dat buiten de territoriale wateren ongehinderd zendmasten kunnen worden opgetrokken. Staatssecretaris De Vries van Verkeer hoopt met een noodwet of een algemene maatregel van bestuur meer greep op die ontwikkeling te krijgen. Regelgeving is nodig nu Delta Radio van plan is 35 kilometer uit de kust van Walcheren twee grote zendmasten neer te zetten. Door leemtes in de wet kan Delta op het continentaal plat van de Noordzee bouw- en milieuvergunningen omzeilen.

Volgens De Vries is een noodwet een mogelijkheid om wildgroei tegen te gaan, maar is een amvb waarschijnlijk sneller toepasbaar. De Wet installaties Noordzee (Win) geeft ruimte om via een amvb milieu-, veiligheids- en visserijbelangen mee te laten spelen in het al dan niet toestaan van de zendmasten. (anp)

Reageer op dit artikel