nieuws

Jaarcijfers Econosto boven verwachting

bouwbreed Premium

rotterdam – Technische groothandel en installatiebedrijf Econosto heeft in 1998 flink meer omzet en winst behaald. De omzet groeide met bijna 28 procent tot 825 miljoen gulden, de winst klom met ruim 31 procent naar 23,1 miljoen. Voor 1999 verwacht de directie circa een miljard omzet te behalen en “een beperkte groei van de winst”.

Het grootste deel van de groei vorig jaar is afkomstig van acquisities. De autonome groei was ruim 3,5 procent.

Econosto levert onder andere apparaten en systemen voor verwarming en klimaatbeheersing. De omzet van die divisie Comfort and Environment Technoloy groeide met 31 procent naar 342 miljoen gulden. De stijging is vooral te danken aan het begin 1998 gekochte J.E. Stork Ventilatoren. Volgens de directie was de omzetgroei “ongetwijfeld hoger uitgevallen als de aflevering aan de bouwsector in de Benelux niet door het extreem natte weer in het najaar van 1998 vertraging had opgelopen”. (anp)

Reageer op dit artikel