nieuws

Inalfa moet bouw fabriek uitstellen

bouwbreed

born – Toeleverancier Inalfa uit Venray moet blijven wachten op klaarheid omtrent de monumentale status van de omgeving van kasteel Wolfrath, voordat met de bouw van een carosseriefabriek kan worden begonnen. In de fabriek worden auto-onderdelen gemaakt voor NedCar

De president van de rechtbank in Maastricht heeft in kort geding de door Inalfa gevraagde schorsende werking van de bouwvergunning niet opgeheven. De fabriek had eind vorig jaar reeds gereed moeten zijn. Verzoeken van de eigenaar van kasteel Wolfrath en de Stichting Limburgs Landschap om de terreinen de monumentstatus toe te kennen, blokkeren de bouw.

Een bodemprocedure moet nu duidelijkheid verschaffen. De president van de rechtbank dringt bij de Rijksdienst aan op spoed. In afwachting van de uitspraak mag, volgens de president, aan de omgeving niets worden veranderd.

Reageer op dit artikel