nieuws

Holzmann bespaart met integratie Hillen en Roosen

bouwbreed

den haag – De volledige operationele integratie van utiliteits- en woningbouwer Hillen en Roosen en betonbouwbedrijf Dubbers-Malden ligt in het verlengde van de vernieuwde organisatiestructuur van het Duitse moederbedrijf Philipp Holzmann AG (PH).

Hillen en Roosen werkt sinds 1996 samen met Dubbers-Malden in een holding, Philipp Holzmann Nederland. Algemeen directeur H.J. Klein Haneveld: “Destijds streefden we naar een betere samenwerking en een optimaal gebruik van de capaciteiten van het totale bouwconcern. We wilden samen met Dubbers-Malden meer optreden als hoofdaannemer bij grotere projecten. Dat is aardig gelukt.”

Klein Haneveld zag samen met directeur C. Schipper van Dubbers-Malden meer mogelijkheden bij een verdere samenwerking tussen beide bedrijven. “Nu we begin dit jaar beide organisaties volledig hebben geintegreerd, besparen we flink op onze overheadkosten. Bovendien passen we op deze manier beter in de nieuwe structuur van het moederbedrijf.”

PH verdeelde zijn organisatie onlangs in vier regio’s. Hillen en Roosen en Dubbers-Malden vallen sinds kort onder PH West, met Dusseldorf als thuisbasis. “We rapporteren nu als PH Nederland aan het moederbedrijf. Desondanks behouden we onze eigen handelsnamen en vestigingsplaatsen, puur omdat deze intussen bekend zijn. Naar gelang de grootte en het soort project dat wordt aangenomen, kunnen we nu optreden als Hillen en Roosen (utiliteit), Dubbers-Malden (betonbouw) of PH Nederland (infrastructuur), zonder dat we werk van elkaar afnemen of het elkaar niet gunnen. De gezonde concurrentie maakt dus plaats voor verregaande samenwerking.”

Redelijk

Hillen en Roosen behaalde over vorig jaar een omzet van 175 miljoen gulden, een flinke daling ten opzichte van 1997. Het Amsterdamse bouwbedrijf realiseerde in dat jaar nog een omzet van 275 miljoen gulden. Ondanks de lagere omzet steeg de winst van 1,75 miljoen in 1997 naar 3 miljoen gulden in 1998.

“Een redelijk resultaat. We verwachten de komende jaren meer omzet en winst te gaan maken. De markt ziet er goed uit voor ons”, voorspelt Klein Haneveld.

Dubbers-Malden behaalde over vorig jaar een omzet van 75 miljoen. De winst van de betonbouwer bedroeg 1 miljoen.

Reageer op dit artikel