nieuws

Herplaatsing personeel Ballast nog heikel punt

bouwbreed Premium

Vervolg van pagina 1

amsterdam – Hoeveel mensen Ballast Nedam dit jaar naar Nederland haalt en waar ze worden herplaatst, is nog niet duidelijk.

Pas als de lopende opdrachten in Saoedi-Arabie zijn afgerond wordt een deel van het personeel in Nederland en Engeland herplaatst”, deelt woordvoerder Bolt van Ballast Nedam mee. Het bedrijf wil nog niet reageren op de geruchten over eventuele ontslagen: “We hebben nog geen zicht op deze gegevens”, verklaart desgevraagd woordvoerster De Geus.

Moeite

Ondanks dat de markt voor Ballast Nedam in Nederland en Europa lijkt aan te trekken en extra personeel hier en daar dringend is gewenst, blijkt het engineeringsconcern toch grote moeite te hebben met de herplaatsing van het BNI-personeel. Ballast kampt immers al zeker een halfjaar met betalingsproblemen in het Midden-Oosten, maar lijkt nu pas te zoeken naar plaatsen binnen de andere divisies van de eigen onderneming.

Het aantal nieuwe bouw- en baggeropdrachten in deze voor Ballast zeer belangrijke regio in het Midden-Oosten loopt drastisch terug vanwege de lage olieprijs en de tegenvallende dollarkoers.

Tegelijkertijd hebben de betalingen voor de lopende opdrachten in Saoedi-Arabie een flinke achterstand opgelopen.

Mager

De nadelige invloed van deze omwikkelingen werkt duidelijk door in de resultaten van Ballast, zo bleek ook tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Het concern kon twee weken geleden slechts een magere winststijging van vijf procent melden. Reden genoeg voor het BN-bestuur om zich meer te gaan richten op Europa en Nederland en vaart te zetten achter de koers die het concern vijf jaar geleden is ingeslagen. Het doel, risicospreiding, is echter niet op tijd gehaald.

De afhankelijkheid van Ballast Nedam in het Midden-Oosten en Azie is nog niet voldoende gereduceerd. Mocht herplaatsing uiteindelijk mislukken, dan zal het personeel van BNI hier de dupe van worden.

Reageer op dit artikel