nieuws

GTI zet goede stap in richting Plan 2000

bouwbreed Premium

den haag – Technisch dienstverlener GTI heeft een stapje gezet richting de vorig jaar gepresenteerde ‘ambitieuze’ doelstelling: verdubbeling van de winst in drie jaar tijd. De eerste stap betreft een toename van de winst in 1998 met twaalf procent tot ruim veertig miljoen gulden. Het streven is zestig miljoen gulden in het jaar 2000. Baten door verkopen uit deelnemingen meegerekend, steeg de winst vorig jaar met 32 procent.

De winst werd wel gedrukt door verlies in Duitsland. Het installatieconcern kreeg eind 1998 onverwacht te maken met negatieve resultaten uit oude en vrijwel afgewikkelde projecten in de sector sterkstroom. Het verlies vormt aanleiding de positie in Duitsland te heroverwegen.

GTI heeft de groei vooral te danken aan goed draaiende economieen in Nederland en Belgie. Vooral in de industrie wist de dienstverlener er omzet bij te sprokkelen. De totale inkomsten namen toe tot 1,6 miljard gulden, bijna tien procent meer dan in 1997.

In de omzet en winst is nog niet CEI Electrotec meegenomen. GTI kocht dit Belgische installatiebedrijf vorig jaar.

Reageer op dit artikel