nieuws

Grohe kan met nieuwe producten goed vooruit

bouwbreed

zoetermeer – De Friedrich Grohe Holding, wereldmarktleider op het gebied van sanitaire kranen, heeft een goed jaar achter de rug. Zijn afhankelijkheid van export (62,5 procent van de bedrijfsvoering) speelt het Duitse bedrijf nauwelijks parten in de huidige onrustige wereldeconomie.

Het bedrijf wil blijven groeien door innovaties en risicospreiding.

Vorig jaar realiseerde Grohe wereldwijd een winst van ruim tweehonderd miljoen gulden, een stijging van zestien procent. Ook de omzet steeg, met zeven procent naar 1,6 miljard gulden.

Export

Het Duitse Grohe heeft wereldwijd vijftien vestigingen. Zoetermeer bepaalt ruim acht procent van de totale omzet.

Grohe is in hoofdzaak een exportbedrijf en heeft het volgens marketeer Van Scherpenzeel van Grohe Nederland niet slecht gedaan, ondanks de ongunstige economische ontwikkelingen in Rusland en Azie.

Bestelling

“Het moederbedrijf heeft in Rusland alleen op bestelling geleverd, waardoor we beperkte voorraden hadden. Bovendien zijn drastische koersvallen van de roebel afgedekt door een speciale verzekering”, verklaart Van Scherpenzeel.

Grohe kampt in Duitsland (37,5 procent van de afzet) wel met tegenvallende cijfers. Het bedrijf hoopt vooral door nieuwe, innoverende producten verder te groeien op de Duitse markt.

“Volgende week willen we tijdens de ISW-beurs in Frankfurt een aanzienlijk aantal nieuwe producten lanceren. Innovatie blijft ook voor een marktleider noodzakelijk, want de druk van onze concurrenten wordt almaar groter”, besluit Van Scherpenzeel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels