nieuws

Frans conglomeraat Vivendi koopt voor miljarden Amerikaanse waterzuiveraar

bouwbreed Premium

den haag – Het Franse conglomeraat Vivendi wordt voor 6,2 miljard dollar (12,5 miljard gulden) eigenaar van United States Filter Corporation, de belangrijkste Amerikaanse onderneming op het gebied van uitrusting voor waterzuivering. Het is de grootste Franse aankoop in de VS tot nu toe.

Vivendi, van oorsprong een waterleidingbedrijf dat tot vorig jaar Generale des Eaux heette, had tot nu toe nauwelijks belangen in de VS. US Filter werd opgericht in 1990 en is gevestigd in Palm Desert (Californie). Het bedrijf telt 28.000 werknemers. US Filter is actief in 94 landen en heeft een jaaromzet van vijf miljard dollar.

Het Amerikaanse bedrijf richtte zich aanvankelijk vooral op de industrie, maar probeert de laatste tijd ook een positie op te bouwen in de gemeentelijke afvalwaterzuivering.

Reageer op dit artikel