nieuws

Er is hoop voor de lente

bouwbreed

Vandaag is er eerst nog veel bewolking met vooral in het oosten eerst nog kans op een bui. In de loop van de dag draait de wind van zuidwest naar noordwest, in middag en avond vanuit het westen wat opklaringen. De maxima lopen uiteen van 10 graden in het noordwesten tot circa 13 graden langs de oostgrens.

In het weekeinde is het heel rustig weer met wolkenvelden en wat zonnige perioden en het blijft nagenoeg droog. In de middag wordt het 10 tot 12 graden, in de nachten 2 tot 5 graden met kans op mist.

Tot gisteren waren de lange termijnprognoses pessimistisch voor volgende week. Een diepe depressie zou richting Britse Eiland koersen en dat zou bij ons zorgen voor regen en veel wind. Alleen het Amerikaanse model had een andere visie: volgende week hogedruk boven Scandinavie. Sinds gisteren gaan het Europese model als het Duitse ook op die toer. Het ziet er nu naar uit dat de laatste maartdagen en mogelijk ook de eerste dagen van april vrij aangenaam verlopen met weinig of geen regen. De maxima lopen op naar 14 tot 18 graden.

Vrijdag zon onder: 19.01 uur – Maandag zon op: 7.21 uur

Reageer op dit artikel