nieuws

Eerst een hartaanval en pas toen de bezinning bij Sjoerd Verhoeve

bouwbreed

Sjoerd Verhoeve van de Verhoeve Groep uit Hummelo sluit de rij in de serie rond de verkiezing van Manager van het Jaar 1998. Vanavond maakt de jury, die onder meer bestaat uit VNO-NCW-voorzitter Blankert en staatssecretaris van Financien Vermeend, de winnaar bekend. Business magazine Management Team nomineerde zes bedrijven, waarvan drie actief zijn in de bouw of gww. Cobouw portretteert de managers. De gebroeders Ter Huurne van Teha Elementengroep traden 2 maart op de voorgrond, gisteren was het woord aan Willem Joosten van Joosten Kunststoffen.

arnhem – Sjoerd Verhoeve geeft zichzelf vandaag een behoorlijke kans op de eindoverwinning: “Laten we zeggen – vijftig procent.” De hoofdprijs van Manager van het Jaar zou volgens de charismatische directeur van familiebedrijf Verhoeve Groep – hij is de vierde generatie Verhoeve – vooral de gww-sector ‘prachtig in het zonnetje zetten’.

De nu 51-jarige directeur uit Hummelo moest eerst een hartaanval krijgen om er achter te komen dat hij zijn werk veel te serieus nam. “Ik hield me werkelijk met van alles en nog wat binnen het bedrijf bezig. Daardoor gunde ik mezelf te weinig tijd voor de belangrijkste zaken. Dat brak me uiteindelijk op.”

Hij weet inmiddels beter. “Ik doe nu waar ik goed in ben en wat ik bovendien het leukst vind. Relatiebeheer en het bedrijfsnetwerk onderhouden. Ik geniet ook van het opzetten van opleidingen.”

In zijn bedrijf wordt minimaal 2,5 procent van de loonsom aangewend voor interne opleidingen. Verhoeve houdt het er op dat dit een van de belangrijkste redenen voor de nominatie moet zijn. “De interne opleidingen zijn voor de Verhoeve Groep van levensbelang. Voorbeelden? Een assertiviteitscursus of een mentale training. Je moet je personeel optimaal gemotiveerd houden. Ons familiebedrijf bestaat binnenkort 140 jaar, ja u hoort het goed, een mijlpaal, of niet soms? De gemiddelde leeftijd van de tweehonderd mensen die bij ons werken is maar 32 jaar. Als je wilt dat ze plezier houden in hun werk, dan moet je ze laten pionieren. En dat doen we dus.”

Slopersbedrijf

De vier generaties Verhoeve hebben het stratenmakersbedrijfje opgebouwd tot wat het nu is: een bloeiende infra-onderneming, die jaarlijks circa tachtig miljoen gulden omzet. Verhoeve geeft leiding aan drie werkmaatschappijen, verspreid over zes vestigingen. Het hoofdkantoor staat in Hummelo, in de Achterhoek. De Verhoeve Groep opereert in de infrastructuur, milieu en cultuurtechniek (denk aan golfbanen). “De spoeling is dun als je bezig bent in de infrastructuur. Een paar honderd bedrijven wachten jarenlang totdat de overheid de aanleg van wegen goedkeurt en ze duiken vervolgens met z’n allen op de prooi. Als je het wilt redden in deze tak van sport, moet je je specialiseren.”

En gespecialiseerd heeft de Verhoeve Groep zich de afgelopen paar jaar, ook om de marges fors te vergroten. Verhoeve heeft zijn doelen bijna bereikt: “De cirkel is pas rond als we ook nog een slopersbedrijf kunnen overnemen. Heel lastig is dat. Luister, ik zal het uitleggen: binnenstedelijke locaties zijn tegenwoordig heel interessant. Als we er dit jaar een slopersbedrijf bij hebben, kunnen we samen met de overheid, private financierders en met enkele projectontwikkelaars gebouwen slopen, de grond inspecteren en schoonmaken en de infrastructuur aanleggen, om tenslotte een nieuwe bestamming aan oude locaties te geven.”

Over drie jaar wil hij geleidelijk terugtreden. De vijfde generatie Verhoeve staat al in de startblokken: Sjoerd junior en Friso. “Het gaat nu beregoed. Wij vormen het voorbeeld dat je geen multinational hoeft te zijn om je als compleet bedrijf te kunnen profileren. Die titel zou een bekroning zijn voor het bedrijf, ook voor mezelf natuurlijk, maar bovenal voor de gehele gww-sector. Er wordt ten onrechte veel op wegwerkers gekankerd. Ze verdienen ook eens een pluim.”

Sjoerd Verhoeve geeft zichzelf vijftig procent kans op de eindzege.Foto: APA

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels