nieuws

Duitse Hollanders willen kachel terug

bouwbreed

potsdam – De Hollandse wijk in Potsdam moppert op de verplichte aansluiting van de stadsverwarming. Begin jaren negentig was iedereen nog blij met de komst van een centrale stookinstallatie.

Via stadsverwarming immers kon de historische wijk in een klap verlost worden van alle zwaar vervuilende kolenkachels. Bovendien kon de aanleg in de Oostduitse stad rijkelijk gefinancierd worden met subsidies.

Sinds de gezellig snorrende kolenkachels in de Hollandse wijk hebben plaatsgemaakt voor de uitgekiende stadsverwarming neemt in Potsdam de twijfel toe.

De Duitse Hollanders hebben de rekeningen eens bekeken en denken dat een eigen kachel toch zuiniger is. De christen-democratische partij CDU vraagt daarom in de gemeenteraad het verplichte karakter van de stadsverwarming af te schaffen.

Reageer op dit artikel