nieuws

Dertig miljoen voor bedrijventerreinen

bouwbreed

den haag – Het ministerie van Economische Zaken stelt in de periode 1999 tot 2003 dertig miljoen gulden beschikbaar voor het stimuleren van duurzame bedrijventerreinen.

Dit budget is bestemd voor het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen de bedrijven en overheden, met als doel het energieverbruik te verminderen, de ruimte beter te benutten, het economisch resultaat te verbeteren en het milieu minder te belasten. Daarbij dienen optimalisatie van de energie- en watervraag, grondstofverbruik, afvalstromen en personen- en goederenvervoer op de locatie in samenhang te worden beschouwd.

Het stimuleringsprogramma heeft betrekking op bestaande en nieuwe terreinen. De omvang moet minimaal vijftien hectare zijn. Ook glastuinbouwgebieden kunnen van de subsidie gebruik maken.

Reageer op dit artikel