nieuws

Brunel gaat flink investeren in Duitsland

bouwbreed

amsterdam – Detacheringsbureau Brunel International, onder meer bekend als moeder van ingenieursbureau Multec, wil dit jaar zijn positie op de Duitse markt flink gaan verstevigen.

Woordvoerder T. Touber van Brunel voorziet dit jaar een verdubbeling van het aantal Duitse vestigingen. “Hoewel de economische ontwikkelingen in Duitsland momenteel niet bepaald florissant zijn, achten we het verstandig dat Brunel juist op dit moment zijn positie in Duitsland verder verstevigt. Multec, de bouw- en ingenieurstak, ziet een sterke toename in de vraag naar hoogopgeleid bouwpersoneel in Duitsland. Daar moeten we snel op in spelen voordat anderen ons voor zijn.”

Wereldwijd zag Brunel International in 1998 de omzet stijgen naar 515 miljoen gulden, een toename van 43 procent. De nettowinst steeg met 16,5 procent tot 34,7 miljoen gulden.

Aanzienlijk

“Een aanzienlijke groei”, concludeert Touber. Voor 1999 verwacht Brunel een nettowinststijging van 25 procent.

Ruim 35 procent van de totale omzet wordt momenteel gerealiseerd door Multec. Het bureau, dat gespecialiseerd is in detachering, werving en selectie en projectuitvoering van hogere ingenieursfuncties, behaalt volgens woordvoerder Touber uitstekende marges.

Samen met de IT-sector is de bouwbranche enorm belangrijk voor Brunel. “Vervelend is dat niet, want de exorbitante vraag naar bouwpersoneel zal voorlopig nog wel aanhouden”, verwacht Touber.

Reageer op dit artikel