nieuws

Bouwsector stimulans voor groeiend Adecco

bouwbreed

den haag – Uitzendketen Adecco is hard op weg de nummer twee op de Nederlandse uitzendmarkt te worden. Althans, dat is de bedoeling volgens Adecco-directeur S. Six. Een opvallende rol lijkt hierbij weggelegd voor ‘nieuwe markten’ zoals de automatiseringsbranche en de bouwsector.

Aangezien Randstad met een marktaandeel van veertig procent onverslaanbaar lijkt, heeft Adecco zijn zinnen gezet op de runners-up-positie. Start en Vedior moeten volgens Six – met een marktaandeel van respectievelijk zestien en dertien procent – voorbij te streven zijn door Adecco.

Via een of meerdere overnames – Content en Unique lijken kandidaat – hoopt Adecco dit jaar nog eenvijfde van de Nederlandse uitzendmarkt te kunnen beheersen. Adecco is de grootste uitzendorganisatie ter wereld en heeft nu acht procent van de Nederlandse markt in handen.

Maar niet alleen overnames lijken het middel om het ambitieuze doel te bereiken. Adecco wil nieuwe markten aanboren. Volgens de uitzendketen valt ook via deze weg meer marktaandeel te winnen.

Vanaf april opereert Adecco onder de naam TAD Technical Services wereldwijd op de markt voor de bemiddeling van technisch personeel.

De technische poot van Adecco wordt gevormd door de vorig jaar in de Verenigde Staten overgenomen uitzendketen TAD, ingenieursbureau TSC en de Nederlandse dochter Brouwer Personeel, bekend in de bouw.

Directeur D. Speksnijder van Brouwer Personeel ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd in de verwezenlijking van Adecco’s groeistuipen. “Er is momenteel te weinig personeel in de bouw. Daar spelen we als uitzendbureau handig op in. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat onze markt de komende jaren zal terugvallen.”

Volgens Speksnijder is de bouwsector juist daarom bij uitstek een branche die voor de groei van Adecco in Nederland erg belangrijk kan zijn.

De vorming van Tad Technical Services zorgt ervoor dat deze drie partijen wereldwijd nauw met elkaar samen gaan werken.

Reageer op dit artikel