nieuws

Bennekom krijgt beter plan centrum

bouwbreed

bennekom – De 150 winkeliers van het dorp Bennekom dragen 800.000 gulden bij aan de reconstructie van hun winkelcentrum.

Het geld wordt ingezet om een kwalitatief beter plan te laten uitvoeren dan het oorspronkelijke ontwerp van de gemeente. Bovendien garandeert het gemeentebestuur de winkeliers tien jaar gratis parkeren in het centrum.

Bennekom, met 14.500 inwoners, is een van de kernen van Ede. Het centrum ondergaat een forse herinrichting. Fietsers en voetgangers krijgen ruim baan, niet langer kan het doorgaande verkeer dwars door de winkelstraat rijden.

Ondanks de bescheiden omvang van het dorp, heeft het 150 winkeliers in het centrum. Zij slagen er in kooppubliek uit omringende dorpen te trekken. Om dat vast te houden, moet de reconstructie meer kwaliteit opleveren dan de gemeente van plan was.

Reageer op dit artikel