nieuws

Almere kiest Greiner als theaterarchitect

bouwbreed Premium

almere – De meervoudige opdracht voor het ontwerp voor een nieuw theater in Almere is gewonnen door de architectencombinatie Greiner/Van Goor/Sejima. Deze Japans – Amsterdamse combinatie is door het college van B en W verkozen boven bekende architecten als Arets, Libeskind, Neutelings Riedijk en MVRDV.

Het theater is deels in het Weerwater gesitueerd en omvat ook een cultureel centrum. Het moet in 2002 in gebruik worden genomen. Bij de ontwikkeling ervan is MAB/Blauwhoed betrokken, de projectontwikkelaar van het nieuw naburige centrumgebied. Van de vijf ontwerpen is dat van Greiner c.s. het meest praktisch. Het cultureel centrum is ondergebracht in laagbouw, waarbovenuit de drie theaterzalen uitsteken als afzonderlijke blokken.

De grootste zaal krijgt de klassieke vorm van een hoeijzer met twee rondlopende balkons. De meervoudige opdracht was het resultaat van een Europese aanbesteding waarop negenentwintig architectenbureaus hadden gereageerd.

Reageer op dit artikel