nieuws

Afreispaan als betontrilbalk met maximale breedte van zes meter

bouwbreed

Lievers Holland, producent en importeur van materieel voor het verdichten en afwerken van beton, introduceert de DuoScreed in Nederland.

Het is een afwerkspaan, die ook als betontrilbalk gebruikt kan worden, met een maximale breedte van niet minder dan zes meter.

Volgens C.W.M. Kok van Lievers Holland is de spaan ontwikkeld met het oog op export naar de Verenigde Staten. De spaan is nu ook in Nederland te verkrijgen, onder meer bij AIC in Harderwijk en Hebo BV in Utrecht.

De spaan heeft een speciaal profiel. Door enkele vleugelmoeren los te draaien en hem 180 te draaien, verandert hij in een trilbalk. De balk heeft aan de uiteinden speciale kunststof profielen om ‘afzetranden’ op de betonvloer te voorkomen.

De trilkracht is in vier stappen instelbaar. Lievers koos voor de aandrijving een Honda 4-tact benzinemotor van 1,5 pk. Het aandrijfgedeelte is makkelijk van de afreispaan/trilbalk te scheiden, door de toepassing van een snelklemsysteem.

Lievers Holland, Abcoude, telefoon (0294) 284051

Reageer op dit artikel