nieuws

7 ‘Kleine aannemers moeten samenwerken’

bouwbreed

den haag – De lokale kennis waarover kleine aannemers beschikken, kan meerwaarde opleveren voor de grote steden. Daarvoor moeten die steden wel gaan samenwerken.

Deze boodschap verkondigde de minister voor het grote-steden-beleid Van Boxtel gisteren op het AVBB-congres in Den Haag.

De bewindsman noemde het ‘opmerkelijk’ dat dat de positie van het midden- en kleinbedrijf in de bouw verslechtert. Vooral, zo zei hij, doordat het de grote landelijke bedrijven zijn die de kleine aannemers wegdrukken.

“Door gebrek aan de benodigde menskracht, expertise en investeringsruimte maken zij nauwelijks kans bij de inschrijving voor grotere projecten. Het AVBB kan helpen bewerkstelligen dat het midden- en kleinbedrijf in de bouw weer stevig op de kaart komt. Bijvoorbeeld door te bevorderen dat kleine aannemers zich voor deelprojecten kunnen inschrijven.

Op pagina 3: MKB als leverancier geschoolde personeel

Reageer op dit artikel