nieuws

Zweeds bouwconcern Deens marktleider

bouwbreed

stockholm – Het Zweedse bouwconcern NCC koopt in Denemarken de asfalt- en gww-onderneming Superfos Construction AS. Deze onderneming wordt gebundeld met NCC’s Deense dochtermaatschappij NCC Rasmussen en Schiotz.

Door de fusie ontstaat een nieuwe marktleider in dit land met een omzetniveau van circa 1,5 miljard gulden, waarvan vijfhonderd miljoen van Superfos Construction.

NCC, in Zweden na Skanska de tweede op de ranglijst van grootste bouwconcerns, betaalt 350 miljoen gulden voor de aankoop. Deze som wordt contant gevoteerd, zo blijkt uit een toelichting. “We komen in het bezit van een goed geleide onderneming met een hoog rendementspotentieel,” meent NCC-chef Jan Sjoqvist, die synergie-effecten voorziet van dertien miljoen gulden per jaar.

Reageer op dit artikel