nieuws

Zware vrachtwagen: woonhart ontruimd

bouwbreed

zoetermeer – Op last van de brandweer is gistermiddag woonboulevard Het Woonhart in Zoetermeer enige tijd ontruimd geweest vanwege een te zware vrachtwagen die op de parkeerplaats op het dak was gaan staan. Het geparkeerde voertuig zorgde voor instortingsgevaar. De chauffeur werd door de recherche voor verhoor meegenomen naar het plaatselijke politiebureau.

Het hoge parkeerterrein kan plaats bieden aan voertuigen die tot 2,5 ton zwaar zijn. De overlastgevende vrachtwagen woog leeg al 7,5 ton.

Daarnaast was de truck ook nog eens te hoog. De chauffeur reed het hek er uit dat de maximumhoogte aangeeft. De brandweer moest – onder grote publieke belangstelling – dat hek eerst weghalen en kon de zware wagen pas daarna wegrijden.

Reageer op dit artikel