nieuws

Uitdiepen van Elbe miljoenen duurder

bouwbreed Premium

hamburg – Het uitdiepen van de Elbe wordt voor havenstad Hamburg 11,4 miljoen gulden duurder dan begroot. De milieu-aanpassingen blijken omvangrijker dan aanvankelijk gedacht. Bovendien vraagt de veiligheid van de Elbetunnel nieuwe investeringen.

De totale kosten schommelen volgens de Hamburger senaat rond de 45 miljoen gulden. Van dat bedrag moet de havenstad 16,7 procent ophoesten, 7,5 miljoen gulden.

Hamburg moet eveneens bijdragen aan de bescherming die aangebracht wordt bij de Elbetunnel. De kosten van voorkeringen tegen beschadigingen door ankerslepen – ondanks het ankerverbod – worden door de havenstad geraamd op 16,8 miljoen gulden.

De Duitse regering betaalt als eigenaar van de tunnel 8,9 miljoen gulden. De resterende 7,9 miljoen moeten echter bijgepast worden door Hamburg.

Reageer op dit artikel