nieuws

Stedenbouwkundige visies voor Roerdelta

bouwbreed Premium

roermond – Drie stedenbouwkundige bureaus, Vollmer en Partner Rijswijk, Quadrat Rotterdam en Heeling Kropp Bekkering hebben een herinrichtings- en bebouwingsplan voor de Roerdelta in Roermond opgesteld, in opdracht van het gemeentebestuur.

De delta heeft nu veelzijdige maar weinig geordende functies. Er staat industrie, een Shell-depot, het bedrijf Akcros en de monumentale, niet meer in bedrijf zijnde ECI-elektriciteitscentrale. Ook staan er woningen. Op diverse plaatsen is de grond vervuild. In nauw overleg met alle betrokkenen wordt aan de hand van de visies een bestemmingsplan opgesteld.

Vollmer en Partners gaat uit van een functioneel woon/werkgebied met kleine industrie op het Roereiland, het Shell-terrein moet een park worden en het Roereiland ingericht voor kleine bedrijfjes.

Quadrat wil onder andere op het bedrijventerrein Akcros een kade en herenhuizen en twee wooncomplexen aan het water. De ECI-centrale krijgt een museale functie met kleine ateliers in de nabijheid.

Heeling Kropp Bekkering wil 140 patiowoningen aan kleine straatjes op het Akcros terrein, appartementencomplexen langs de Roer en woningen op poten langs de haven. De ECI-centrale moet weer stroom opwekken voor een deel van de wijk.

Reageer op dit artikel