nieuws

Stedenbouw

bouwbreed

“Complexe werkelijkheid dwingt tot heterogeniteit in stedenbouw” is de wat moeizaam te verteren titel voor een serie even taai geschreven artikelen over stedenbouw in het februarinummer van de Architect. Een aantal projecten passeert de revue. Gesignaleerd wordt dat de overheid steeds meer inspeelt op projecten van private partijen. De verschuiving naar de markt heeft volgens de Architect de stedenbouw heterogener gemaakt: er is een enorme verscheidenheid aan benaderingen. De conclusie over deze vernieuwing lijkt toch in mineur te eindigen: “Deze stedenbouw opent wat de architectuur vervolgens afsluit”. Blijkbaar geldt dat niet voor de voorbeelden van internationale architectuur die aan bod komen in projectbeschrijvingen: het cultureel centrum in Luzern (ontwerp: Jean Nouvel) en het cultureel centrum in Nieuw-Caledonie (ontwerp: Renzo Piano). De Architect, uitg. ten Hagen en Stam, tel. (070) 3045888

Met een nieuw uiterlijk, maar grotendeels de aloude soort informatie over producten en bouwtechnieken maakt Bouwwereld een nieuwe start. Nummer 4/1999 heeft als thema vloeren.: Diverse afwerkingen komen aan de orde: siergrind met geluidsisolatie voor gebruik in appartementen, bamboe voor sportzalen, stroeve kunststof veiligheidsvloeren en reparatie van natuursteenvloeren. Daarnaast zijn enkele types verhoogde vloeren gedocumenteerd.

Bouwwereld, uitg. Elsevier Bedrijfsinformatie, tel. (0314) 349911

Reageer op dit artikel