nieuws

Provincie verhuist naar Triavium

bouwbreed

arnhem – De Provinciale Staten van Gelderland verhuizen deze zomer tijdelijk naar het Triavium in Nijmegen. Dat hebben Gedeputeerde Staten gisteren besloten. De verhuizing is noodzakelijk omdat het provinciehuis in Arnhem wordt gerenoveerd.

GS hadden de keuze uit vier locaties. Daaruit kwam Triavium als beste naar voren. Belangrijke overweging was dat het Triavium voldoende ruimte biedt aan de statenvergadering en de entourage eromheen. Ook hebben de staten geen last van andere gebruikers van het complex. De andere locaties hebben onvoldoende ruimte of moeten worden gedeeld.

De provincie huurt het Triavium telkens voor de gehele vergaderdag. Volgens een woordvoerder van de provincie kost dat tegen de 9000 gulden per dag, inclusief koffie en kopieren. Met name de milieupartijen zullen verheugd zijn over de locatie: het Triavium ligt vlak bij een NS-station en voor parkeren moet worden betaald. Dat laatste werd door GS overigens als nadeel aangemerkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels