nieuws

Provincie keurt Haagse begroting af

bouwbreed

den haag – Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland hebben de begroting van de gemeente Den Haag formeel afgekeurd omdat deze niet sluitend is. Dat hebben GS in een overleg met het Haagse college laten weten. De provincie toont wel begrip voor de moeilijke financiele positie van de stad.

De begroting 1999 laat een gat zien van vijftien miljoen gulden omdat de verwachte opbrengsten uit voorgenomen grenscorrecties uitbleven. De gemeente weigert desondanks haar begroting aan te passen. De provincie besloot al eerder om Den Haag daarom onder preventief toezicht te plaatsen.

Tijdens het overleg is afgesproken dat de provincie Den Haag zal helpen bij het vinden van oplossingen voor de financiele problemen. In de nabije toekomst wordt ook bekeken hoe de provincie en het Rijk kunnen bijdragen aan de Haagse investeringsprojecten.

Reageer op dit artikel