nieuws

Marktwerking in sociale zekerheid nog

bouwbreed Premium

zoetermeer – Het kabinet zegt echte concurrentie te willen tussen de instellingen die WW en WAO moeten uitvoeren, maar zonder startsubsidie voor nieuwkomers op deze markt zal daar weinig van terechtkomen. Dat zegt Flip Buurmeijer, de voorzitter van het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen (LISV), in een vraaggesprek met het Financieele Dagblad.

Nu zijn vijf instellingen belast met de uitvoering van de werknemersverzekeringen: GAK, Sfb, Cadans, GUO en USZO. Deze uitvoeringsinstellingen zijn met het oog op de nieuwe organisatie van de sociale zekerheid al samenwerking aangegaan met grote bank/verzekeringsbedrijven. Buurmeijer vreest dat de uitvoeringsinstellingen het niet daarbij laten en denkt dat ze zullen willen fuseren. Dan ontstaan dus enkele mammoet-uitvoeringsinstellingen die de markt beheersen en van echte concurrentie komt dan weinig terecht.

Reageer op dit artikel