nieuws

Het Noorden

bouwbreed

Moeilijke keuze: moeten we het hebben over de zestien miljard die Unilever de aandeelhouders cadeau geeft

– arbeiders moeten niet zeuren, voort, aan het werk of ik reorganiseer je – of over de dwaasheid van elf miljard van Het Noorden? Daar willen ze een magneettrein en een serie tunnels, onder andere onder een weiland door.

Dat krijg je ervan: verzinnen ze in het westen een monstrum terwille van de politieke vrede – een tunnel onder het Groene Hart – willen die noordelingen er niet voor onderdoen. Groningers denken dat het trendy is, een tunnel onder een weiland. Willen zij ook. En krijgt het westen hsl’en, dan gaat Leeuwarden jengelen: ik wil een magneettrein!

Het is net als met arbeiders: ze moeten niet zeuren maar werken. Koeien melken en strokarton persen. Goochelen met grote getallen moeten ze overlaten aan de bazen. Die tellen.

Tom Maas

Reageer op dit artikel