nieuws

Dudok ten prooi aan graffiti

bouwbreed

Hoewel genomineerd als rijksmonument en een ‘echte Dudok’, gaat het Hilversumse opslaggebouw voor zand en zout langzaam ten onder. Dudok ontwierp de unieke opslagplaats in 1946, maar sinds 1991 staat het gebouw leeg. Betonrot tast de wapening aan, stenen raken los en zowel het subtiele metselwerk als de misplaatste rolluiken verdwijnen onder graffiti. Geld voor restauratie is er niet. Daarmee hangt samen dat niemand er een nieuwe functie voor weet.

Het opslaggebouw is een van de veertien projecten van de tentoonstelling ‘Dudoks erfenis’ in het Hilversumse architectuurcentrum. Het verval is een sombere noot naast de schitterende resultaten van een serie geslaagde restauraties.

Foto: Chiel van Diest Op pagina 7:

Restauraties laten Dudoks ‘weelderigheid’ schitteren.

Reageer op dit artikel