nieuws

Doorvoer waterdicht in kelderwand

bouwbreed

Kiwitz Megchelen brengt een systeem op de markt voor het maken van een waterdichte doorvoer in een gemetselde of betonnen kelderwand. Vocht en water uit de bodem kan daarmee niet meer in de kelder doordringen.

Het systeem bestaat uit een ronde buis van vezelbeton met een eveneens ronde flens aan de buitenzijde van de muur. De buitenkant van de buis is ruw, zodat er een goede aanhechting ontstaat met het beton of metselwerk.

Bij het instorten in een betonnen wand moet de mortel rondom de doorvoer goed worden getrild.

Voor de toepassing in metselwerk levert Kiwitz Megchelen verschillende metsel- en afwerkmortels. In de doorvoer komt een van binnen uit met moeren bevestigde afdichting. Het resultaat is een doorvoer, die geen water doorlaat. Voor de afdichting van de wand zelf biedt Kiwitz Megchelen verschillende systemen van de Duitse fabrikant Deitermann.

Reageer op dit artikel