nieuws

D66 vraagt kabinet naar verpaupering Schokland

bouwbreed

den haag – Tweede-Kamerlid Ravesteijn (D66) stelt staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) vragen over de status van werelderfgoed Schokland in de Noordoostpolder.

Zij doet dit naar aanleiding van berichtgeving in deze krant. Het voormalige eiland dreigt door geldgebrek te verpauperen, ondanks het feit dat het gebied op de werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaatst.

Ravesteijn wil weten of Schokland belangrijker is dan lokale aangelegenheden. In diezelfde lijn wil zij weten of het terecht is dat de kosten van 1,5 miljoen gulden voor het onderhoud helemaal voor rekening van de gemeente komen. Tot slot wil Ravesteijn van de staatssecretaris weten of het Rijk samen met andere geldschieters naar een oplossing zoekt.

Reageer op dit artikel