nieuws

Brood komt voor twee flessen drank

bouwbreed

Twee flessen drank moest hij hebben, anders kon Herman Brood niet schilderen. Dick Kloek, commercieel directeur van de Rugby Group schudt het hoofd: “Tja kunstenaars he. Het is een apart volkje.”

Ruim een uur te laat arriveerde Brood bij de kozijnenfabrikant. Een zucht van opluchting kon Kloek niet onderdrukken, want tot dat moment had hij alleen maar smalende opmerkingen van de toegestroomde menigte gekregen: “Er ligt nog veel sneeuw buiten, die is hij natuurlijk eerst aan het opsnuiven.”

Het fenomeen trok zich van de bezoekers niets aan en liep regelrecht op de fles Cointreau af. Twee borrels sloeg hij achterover om vervolgens de viltstiften ter hand te nemen. De bewegingen van Brood werden niet alleen door de vele tientallen relaties van de Rugby Group en beursbezoekers gadegeslagen, ook Willibrord Frequin was met een camerateam meer dan aanwezig. Hij portretteert Brood voor zijn televisieprogramma Toppers.

Brood intussen maakte van zeven relaties van Rugby Group een portret. Meer dan trots verlieten zij de stand met het kunstwerk onder de arm.

Kloek: “De Bouwbeurs staat dit jaar in het teken van kunst. En door de illustere artiest aan te trekken, haken we aardig in op dit thema.”

Reageer op dit artikel