nieuws

Bonden accepteren geen gedwongen ontslagen bij Van Oorschot Bouw

bouwbreed Premium

den haag – De komende maand probeert NBM-Amstelland de 63 werknemers van Van Oorschot Bouw uit Roosendaal weer aan het werk te krijgen. De bonden accepteren geen gedwongen ontslagen.

Dit bleek woensdagavond na de besprekingen tussen de bonden en NBM-Amstelland.

De boosheid van de bouwbonden over de gang van zaken rond de sluiting van de Roosendaalse vestiging van Van Oorschot Bouw door NBM-Amstelland lijkt getemperd. Voor het overleg zeiden de onderhandelaars van FNV en CNV “teleurgesteld te zijn in NBM-Amstelland”. Het moederbedrijf meldde de reorganisatie eerst bij de ondernemingsraad van Van Oorschot Bouw. Pas nadat de plannen bij de Arbeidsvoorziening en het personeel waren aangekondigd werden de bouwbonden ingeschakeld.

Coordinator Van Greuningen van de Hout- en Bouwbond CNV zei woensdagavond dat het overleg vrij weinig had opgeleverd. “We hebben gepraat over de gang van zaken en wat NBM-Amstelland nu te doen staat. Het bedrijf kan nu echter nog niets garanderen. We zijn overeengekomen dat de onderneming de komende maand bekijkt waar de personeelsleden van Van Oorschot Bouw terecht kunnen. Of dat binnen of buiten NBM-Amstelland zal zijn, is niet zo belangrijk. Het gaat er ons om dat gedwongen ontslagen uitblijven.”

Ook coordinator J. van de Borgt van FNV Bondgenoten accepteert geen gedwongen ontslagen. “Het wordt bovendien tijd dat we de grote bouwbedrijven gaan waarschuwen voor de enorme fusie- en overnamedrang die momenteel in de bouwsector heerst.” Van de Borgt komt binnenkort met een rapport over overnames in de bouw. De onderhandelaar is bang dat meer bedrijven over de kop zullen gaan als moederbedrijven de resultaten vinden tegenvallen. De bonden praten begin maart verder met NBM-Amstelland.

Reageer op dit artikel