nieuws

Wethouder geeft taartgooiers aan

bouwbreed

nijmegen – Een taart in iemands gezicht gooien: mishandeling of een ludieke grap die onbestraft moet blijven? De Arnhemse rechtbank buigt zich in maart over deze vraag. Dan moeten twee leden van de actiegroep Bionic Baking Brigades voorkomen wegens mishandeling en vernieling. Het duo gooide de Nijmeegse wethouder J. Thielen (Ruimtelijke Ordening) een taart in het gezicht. Zij wilden zo hun ongenoegen uiten over Thielens rol bij de totstandkoming van het nieuwbouwproject Flash Gorden.

De wethouder deed na het incident aangifte omdat hij pijn aan zijn oor en oog ondervond. Bovendien was zijn maatpak besmeurd. De daders, die onmiddellijk werden aangehouden, kregen een dagvaarding mee naar huis en moeten op 12 maart voorkomen.

In een telefonische verklaring aan het regionale dagblad De Gelderlander maakten zij bekend dat ze zeker op de zitting verschijnen. Ze verwachten dat “het een proefproces wordt waarin voor het eerst in Nederland de vraag aan de orde is of de kunst van het taartwerpen mishandeling te noemen is”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels