nieuws

Waterschap vergroot zuivering in Hapert

bouwbreed

hapert – Het Waterschap De Dommel steekt 18 miljoen gulden in de renovatie en uitbreiding van de waterzuivering in Hapert en 1,5 miljoen in de daarbij horende natuurontwikkeling. Na de verbouwing heeft de waterzuivering een capaciteit van 2500 kubieke meter rioolwater per uur, de productie van 71.000 bedrijven en gezinnen.

Op het terrein komt een nieuw stankfilter en een rooster- en pompgebouw. Twee oude betonnen bakken worden gesloopt. Noordelijk en zuidelijk van de installatie wordt 8 hectare moerasbos aangelegd. Dat kan in de ondergrond 30.000 kubieke meter water bufferen. Het riviertje de Beerze, waaraan Hapert ligt, krijgt over meer kronkels en het beekdal wordt hersteld.

De werkzaamheden worden Europees aanbesteed. Het ontwerp is van het eigen bouwbureau.

Reageer op dit artikel