nieuws

Vloer Waddenpromenade Harlingen op de schop

bouwbreed

harlingen – Bouwbedrijf De Wadden uit Harlingen neemt momenteel de vloer van de Waddenpromenade in Harlingen onder handen. De vloer is sinds de bouw van deze aankomst- en vertrekhal van rederij G. Doeksen en Zonen in 1992, zo’n tien centimeter verzakt.

Meterslange scheuren in de vloer waren het gevolg. Doeksen had genoeg van de tijdelijke reparaties en gaf opdracht de vloer te vernieuwen. Medio maart is de nieuwe betonvloer met tegellaag klaar.

Volgens H. Zwaan van Doeksen is het verzakken van de zestig meter lange en acht meter brede vloer te wijten aan overmacht. “De vloer is eigenlijk nooit goed geweest. De zandlaag eronder is in de loop der jaren ingezakt. De asfaltlaag hebben we al eerder verwijderd en vervangen door een epoxylaag omdat het teer bij hoge temperaturen begon te smelten en bleef kleven aan de schoenen van de passagiers.” Het heien voor de bouw van een naast de promenade gesitueerde parkeergarage heeft de vloer ook geen goed gedaan, vermoedt Zwaan.

De aankomende en vertrekkende passagiers van en naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland ondervinden de komende tijd enige hinder van de werkzaamheden.

Reageer op dit artikel