nieuws

Verloederd huizenblok en hotel gerenoveerd

bouwbreed

brussel – De Belgische groep City Hotels en de beleggingsmaatschappij Landmaster Invest (LMI) gaan samen een groot huizenblok tegenover het gebouw van de Brusselse Beurs renoveren, inclusief het bekende Hotel Central dat een viersterrenhotel wordt met 233 kamers. Op de plek van het vervallen huizenblok, dat sinds het eind van de jaren tachtig leegstaat en als een schoolvoorbeeld van de wijd verbreide verkrotting van gebouwen in Brussel geldt, komen ook 20 winkels, 45 flats en een ondergrondse parkeergarage voor 60 auto’s. In totaal gaat het om een investering van bijna zeventig miljoen gulden.

Met de herinrichting wordt op 1 maart begonnen. Het hotel bij het Beursplein ligt in een verarmde en wat verloederde Brusselse wijk die vooral ’s avonds en ’s nachts onveilig is. Het hele renovatieproject moet tegen eind 2000 af zijn. De renovatie van Hotel Central werd door de dienst stedenbouw van Brussel goedgekeurd na de belofte dat er ook flatwoningen zouden komen. Het hotel zal niet kunnen profiteren van de verwachte drukte volgend jaar als Brussel de culturele hoofdstad van Europa is.

Reageer op dit artikel